Ще има спиране на опита - целта му е съвсем различна от забавеното вдигане на нива - спирането предотвратява инцидентно вдигане на ниво и загуба на награда. Важно е да се добави, че дори при спрян опит, наемнците ще продължат да трупат опит до изравняване с героя...
Причината да се правят нови модули преди да се оптимизират стари е проста - оптимизацията е един много дълъг и неблагодарен процес, който общо взето никога не спира.. а играта не е завършена откъм основни модули (още нямаме съюзните замъци и битки).. Предстои сериозно пренаписване на битката, тъй като е с ужасна архитектура и отнема ужасно много процесорно време, пренаписване на аукциона, поради факта, че продължава да не работи като хората, оптимизация на логиката, оптимизация на визуалната част (битка, интефейс)... всички тези задачи са от критично значение и ще глътнат целият ресурс на екипа за доста дълго време напред... което автоматично означава да не довършим играта.. нещо, което няма как да допуснем...
Не съм особено горд как реализирахме проекта, хвърлихме много усилия и ресурс, но допуснахме и голям брой грешки, които ни загубиха ценни месеци в грешна посока - като се започне от мениджърски, преминем през геймдизайнерски и се стигнем до чисто технически... Но това не е причина да се откажем или да не смеем да вземем непопулярни решения - научили сме си уроците и сега си оправяме кашата... Мисля, че сме на финала, поне от геймдизайнерска гледна точка и не би трябвало да ни се налага да взимаме толкова кардинални решения оттук нататък. (остава бойният рейтинг да го добалансираме да показва по-адекватно съотношенията на сила)
Сигурен съм, че ще успеем да върнем проекта в играта;), просто ще ни трябва малко повечко време, отколкото на всички ни се искаше...
Продължавайте да анализирате и пишете, вашите мнения са ни изключително полезни да си сверяваме часовника често, често...