Автор Тема: Промени 11.04 - 15.04  (Прочетена 11699 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен TheJoker

• Game Designer
  • *
  • Публикации: 115
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Промени 11.04 - 15.04
« Отговор #15 -: Април 16, 2016, 09:55:19 am »
Здравейте, ще опитам да отговоря на всички въпроси :

1. Дали има стартирано Легендарно приключение : малко по-късно ще проверя в базите, дали има започнато такова и дали въобще има проблем със започването им.Извиняваме се предварително, ако се е появила някаква спънка.Ще бъде отстранена при първа възможност.

2. Награди от Легендарните приключения : Наградите варират от злато, Репутация(има стъпка, която дава 500 :) ), Енергия, Опит(доста голямо количество на 6-та и 12-та стъпка), както и Занаятчийски инструменти - легендарни и епични.
- На 9-та стъпка има гарантирана награда - Рядък ключ.
- Допълнителните награди за 6-та, 9-та и 12-та стъпка са : Легендарен ключ; Камък на духа и Епичен ключ.
Екипировка - няма засега, но с течение на времето има вариант да преразгледаме варианта.
Не забравяйте, че Легендарните са пресен модул и всичко подлежи на промяна, баланс и оптимизиране.

3. Изискване за репутация : тук ключова дума е "легендарни".Целта ни беше тези приключения да бъдат достъпни за наистина "легендарни" играчи.Не беше логично обоснована възможността за започване на Легендарни приключения от играчи, които не са показали отдаденост към дадена Провинция и покачването на репутация към нея.
Както казах и в предната точка : това подлежи на промяна, ако видим, че наистина дори и най-напредналите играчи имат затруднения.Това обаче ще стане ясно след известно време.

4. Пребалансиране на отношението между Умения и Бойна Сила : както е написано в темата - Противниците нямат промяна в Бойната си сила, а тя е ключовия фактор за придобит Опит.Бойната сила на дружината няма отношение спрямо Опита от битка.Единствения фактор е броя на Наемниците.

Благодаря на всички, включили се с градивна критика.

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
  • Публикации: 1156
  • По-добре комплексар, отколкото симплексар.
    • Профил
    • DDdaiku
« Отговор #16 -: Април 16, 2016, 10:00:10 am »
Аз попитах дали има стартирано, като визирах сериозен проблем. Дори и да се е случило с някого - ще има десетки герои, при които условията са изпълнени, а не е възможно. Още снощи сигнализирах за това. С всички мои герои е такова положението. Успех.
ДД

Неактивен lo11o

• Категория 5
  • Публикации: 705
    • Профил
« Отговор #17 -: Април 16, 2016, 10:23:59 am »
Pith, давам пример, или аз не съм изобщо в час де, приел съм преди време в Зловещите полета приключението, да ама там няма как да събирам допълнителна репутация. Та, какво да направя за да се сдобия с 5000 точки те там :D

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
    • Профил
    • DDdaiku
« Отговор #18 -: Април 16, 2016, 11:12:22 am »
Превземаш провинцията :)
ДД

Неактивен Drakuss

• Dark Lord
  • Trusted Member
  • *
  • Публикации: 311
    • Профил
« Отговор #19 -: Април 16, 2016, 11:41:40 am »
Превземаш провинцията :)

Тц, не е на далавера, защото дори и да се превземе дадена Оспорвана провинция, репутацията ти пак си остава отрицателна. Ок, започват да ти се отключват дневни приключения да трупаш репутация, но представете си от отрицателна репутация колко трябва да блъскаш, за да натрупаш репутацията? Но има и нещо друго - блъскаш, потиш се за тази репутация и на следващата седмица друга фракция превзема тази оспорвана провинция и цялата ти репутация отива на кино и пак си с отрицателна репутация ... почваш отначало... превземаш провинцията, блъскаш за репутация и после пак друга фракция я превзема и ти пак ставаш с отрицателна репутация ... и така докога?

Аз затова и съм спрял да се занимавам с трупане на репутация, абсолютна загуба на време!
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me!

Неактивен Yolov

• Trusted Member
  • *
  • Публикации: 506
    • Профил
« Отговор #20 -: Април 16, 2016, 01:00:43 pm »
И аз май ще мина без този модул. Иначе пони 2-3ма играчи ще му се порадват и то може и да е след няколко месеца.  Рентабилно а?

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
    • Профил
    • DDdaiku
« Отговор #21 -: Април 16, 2016, 01:41:55 pm »
Дракус, репутацията не пада, ако загубиш оспорвана провинция. Поне при мен е така. Така и би трябвало да бъде, съгласно закона за запазване на репутацията :)
ДД

Неактивен TheJoker

• Game Designer
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #22 -: Април 16, 2016, 01:59:01 pm »
Pith е прав - репутацията не би трябвало да пада спрямо оригиналната си стойност, а се губи единствено бонуса от превзета Провинция.

@Yolov - модула е нов.Нормално е да има нагласяне.Нормално е идеи и неща, които са били наред и коректни по време на разработката, с течение на времето(играта) да станат ненужни или затрудняващи.
Затова правим промени.По случая, бих си позволил да цитирам Доналд Ръмсфелд : "Ако опитваш да се харесаш на всички, това определено няма да се хареса от някого" ;)

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
    • Профил
    • DDdaiku
« Отговор #23 -: Април 16, 2016, 02:07:08 pm »
Разбрахте ли проблема защо не можем да приемаме легендарно приключение? Може да посетите акаунт jagermeister, например.
ДД

Неактивен Skarlet

• Категория 6
  • Публикации: 1222
  • заблудена...
    • Профил
« Отговор #24 -: Април 16, 2016, 02:12:53 pm »
Моментът с необходимата репутация е принципен. Ясно, че легендарните приключения не са замислени да са всеки и да са лесни. Според мен трябва да се помисли в тази насока (дали ще се увеличи репутацията от дневните задачи, дали от приключенията, дали ще се намали изискуемата за отключване на приключенията...).
Друг аспект са наградите - и в други теми, по други поводи съм го споменавала, нека са на случаен принцип, но да се генерират към момента на приемане на приключението, за да има обоснован избор кое приключение да се изпълнява. А в този случай - в коя провинция да се трупа приоритетно репутация.

ПП - единствено над Града на императорите не ми свети удивителната. А единствено там имам почтителна репутация (поне според двореца). Но няма приключение (има удивителна над сградата Приключенска гилдия, но задачи вътре няма). Ако има значение - репутацията точно към тази сграда е "неутрална".
Някои си имат ум, други нямат... и това е
                                                 Мечо Пух

Неактивен lo11o

• Категория 5
  • Публикации: 705
    • Профил
« Отговор #25 -: Април 16, 2016, 02:21:05 pm »
Да и при мен е така с "!" но отидох с героя си в единствената бойна зона там и имам многостепенна . Почва леко, но не е обвързана с приключение и не зная да я минавам ли. Не съм и опитвал де. Ще е добре Жокера да каже.. може пък да сте ни пуснали многостепенна за "фермене" хихи.

Неактивен TheJoker

• Game Designer
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #26 -: Април 16, 2016, 02:25:41 pm »
Skarlet, права си за Имперския град.В момента проверявам потенциалния проблем - наистина "има нещо гнило в Дания" и в Имперската репутация :)

Колкото до насоката, в която ни съветваш да помислим - правим го и то точно спрямо тези неща, които си изредила, но първо искаме да се уверим, че има истинска нужда от такава промяна....което май ще се случи след понеделник :)

Легендарните са/ще бъдат приключения, които ще имаш възможност да изпълняваш през цялото времетраене на дадено преиграване.Ако за пример, вземем Легендарно приключение от Четвърта категория, което се отключва на 27-о ниво, то ти можеш да завършиш последната стъпка на 60-то ниво, ако желаеш.Ако пък си толкова много отдадена на допълнителната награда, която е доста апетитна между другото, то тук вече идва зверската оптимизация, на която трябва да подложиш Героя и Дружината си :)

@lo11o - проверявам и ти казвам до 5 минутки :)

« Последна редакция: Април 16, 2016, 03:23:20 pm от TheJoker »

Неактивен Skarlet

• Категория 6
  • заблудена...
    • Профил
« Отговор #27 -: Април 16, 2016, 02:38:00 pm »
Легендарните са/ще бъдат приключения, които ще имаш възможност да изпълняваш през цялото времетраене на дадено преиграване.Ако за пример, вземем Легендарно приключение от Четвърта категория, което се отключва на 27-о ниво, то ти можеш да завършиш последната стъпка на 60-то ниво, ако желаеш.Ако пък си толкова много отдадена на допълнителната награда, която е доста апетитна между другото, то тук вече идва зверската оптимизация, на която трябва да подложиш Героя и Дружината си :)

Всички приключения мога да ги минавам до 60-то ниво ако искам, но аз съм си отдадена на допълнителните награди и гледам да си ги вземам  :D
Та нека да е ясно какви са стимулите да се "посветя" на някоя провинция.
                                                 Мечо Пух

Неактивен TheJoker

• Game Designer
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #28 -: Април 16, 2016, 02:42:12 pm »
Описани са в предишен отговор към темата  :)

Неактивен Skarlet

• Категория 6
  • заблудена...
    • Профил
« Отговор #29 -: Април 16, 2016, 02:46:09 pm »
Не, това е общо, по принцип.
В останалите, "нормалните", приключения предметните награди са "рандъм". Бонусите са константа, но финалните - не са.
А при легендарните, освен това, не мога да видя нищо ако нямам необходимата репутация. Т.е. трябва да избера в коя провинция да трупам репутация "на сляпо".

Мечо Пух