Peasant мой герой незнайно защо е гранд майстор занаятчия на империята, също и на Фаролин. Титилите ми уж намалят нужната енергия за изработка. Взимам ми 2-4-6-10 енергия. Ти ми кажи дали работи това. Второто дава бонуси като VIP. Нищо не дава. Не и ако имаш вече VIP, a то без да имаш няма как да си на върха на занаятчиите. И остава третият бонус - офертите са ти винаги първи. Той май rботи. За процентите бонуси които говориш имаш грешен поглед на ситуацията. С вдигнато пасивно +5% на инструмента и другите проценти от титли нама да ти се увеличи крайния шанс за лилаво или най много с 0.1% да мръдне шанса. Пък за зелените изобщо не говорим.
Да, що се отнася до титлите гранд майстор занаятчиия на отделните фракции и на империята бонусите се виждат като pop-up съобщение, когато цъкнеш на иконите до аватара.
Това за което говориш е 'Lower stamina cost of recepies of at least rare quality for all guild members'. Съобщението не е преведено на български. Груб превод: Намалена нужна енергия за изработка на редки, легендарни и епични рецепти за всички членове на гилдията ти.
Реално ако гилдията има член които е носител на една такава (фракционна) титла необходимите точки за изработка за всички майстори от тази гилдия независимо от основната им професия са: за изработка на един предмет от рядка рецепта - 7, от легендарна - 11, от епична -15 или следвайки твоя запис по горе 7-11-15.
Ти си носител както на фракционата титла така и имперската и поради това имаш, както и всички майстори от твоята гилдия 6-10 за изработка на предмет съответно от рядка и легендарна рецепта. Предполагам за епична рецепта нужните точки за изработка са 14.
Този бонус се усеща от занаятчията при изработка на 10 предмета от рядка рецепта. Системата ще вземе от теб 60 точки, а без бонус/и взема 80 точки.
Що се отнася до 7% плюс от титлите и 5% плюс от пасивното умение 'Занаятчия' с максимално инвестирани точки, наясно съм с това което казваш. Шанса за епичен предмет се вдига с части от процента, но всичко което допринася за увеличение на шанса за изработка е добре дошло за занаятчията.