това е ситуацията досега - всеки иска да продава за диаманти
но вече ще стане сравнително неизгодно, ще се окаже, че имаш диаманти, но нямаш злато...
затова ти казах, че идеята е логична
виж по реализацията има какво да се желае
Идеята е скапана, мен никога не ми стигат нито диамантите, нито златото!
Мислех само да чета без да вземам отношение, ама не се стърпях . Няма нищо страшно според мен. За всеки предмет изкаран на пазара, 4,5 даже и повече отиват в магазина - ето че комисионната е избита. За мене е по важно дали това ще спре да се задръства аукциона от безсмислени оферти. Преди бях привърженик да се взема комисионна и в диаманти, но после си дадох сметка, че това е неправомерно - все пак диамантите са реални пари и не можеш да вземеш такива за продажба. Сега ми е неизгодно да пускам на пазара неща които ще трябва да се превъртат по 5-6 пъти, а това са най вече редките - голяма част от тях ще отива направо в магазина, а ги предлягах на цена от 2 до 5,6 диаманта. По този начин ще се лишат играчи които не разполагат с много от тези предмети. Другият начин е да се пускат за злато, ама там нямам опит и не знам дали си струва. Е ще поживеем и ще видим ефекта от тази новост. Ама да се твърди, че това ще убие занаятите е твърде пресилено.
Така или иначе може и от 50-100 опита нищо да не излезе и всичките отиват в магазина, поне при мен
Няма никакъв смисъл да се мъчиш да ги продаваш за малко повече злато и пак да не ги купуват, че накрая и да си на загуба от комисионните... А още по-малко има смисъл да ги въртиш за по 1 диамант, също без резултат и затова с комисионна или не, смисъл няма и никога не е имало, по добре направо в магазина...
Да обаче се оказва че лайната от 3 майстора не стигат за да се изхрани само един герой! А ако случайно изкараш и нещо хубаво, да не можеш да го продадеш, защото то струва доста и никога не се продава от първия път, а може и въобще да не се продаде, има неща които не се купуват дори да се продават на загуба, има други които може и на двойна и на тройна цена да се продадат и то от раз, но в крайна сметка, ако не можеш да пускаш на аукциона всичко което си струва и то всеки ден, докато се купи, то тогава няма никакъв смисъл да произвеждаш! Случвало се е да имам на пазара само по 2-3 неща, но се е случвало да има и по 20-30. И какво сега, вместо да се кефя на изключително редките случаи когато имам късмет, сега ще ме е яд дори тогава и то двойно, защото не мога да продам нищо...
НЯМА ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ ОТ ТАЗИ !!!