А оправиха ли задължителния минимум от 10 точки при базовите умения, защото аз мислех да преразпределя боеца на 40-то с едничката цел да спестя излишната точка, която имам на наемник и изведнъж разбирам че вместо да спестя 1 точка, аз ще загубя 3 или повече, зависи дали ще му вдигам защитната позиция. И го разбрах по възможно най-болезнения начин... Понеже майстора ми на брони го мъчех без да му вдигам никакви умения, за да мога да вдигна само изискванията в базовите, за тези след 15-то и на тях да си вдигна повече и каква беше моята изненада, когато вчера стигнах 15-то там и целия ми труд се оказа напразен, поне можеха да предупредят че ще има такава промяна, но защо се налага тя всъщност?!
И друго, щом стрелеца може да сложи 2 копия или кама и копие, защо боеца да не може да сложи две оръжия за две ръце? Да не би копието да е по-слабо от оръжията на боеца?! Още повече че свирепия войн няма никакви умения за оръжия с една ръка и е длъжен да вдигне 4 различни умения, за оръжия с две ръце, докато стигне до умението за две оръжия. Все още нямам отговор и на този въпрос, а съм го задал преди повече от 2 месеца...