Предполагам вече се работи по модула с наемниците по-задълбочено. Предлагам нещо, което няма да измени механиката на играта в самите битки, но може да бъде полезно както за потребителите, така и за създателите.
Предложението: за всяка инвестирана точка играчът да има право да наеме по още двама наемници. Но нямам предвид да може да ползва в битка по двама на точка, само да ги има наети. Т.е примерно имам 3 точки за Командир на наемници -> мога да имам едновременно до шестима наети, но в битка мога да си взема не повече от трима от тях.
Бонусът за играчите: примерно имате нужда от двама наемници за определена ситуация. Примерно войни- избирате си ги с добри умения, купувате им хубава екипировка, инвестирате злато. Вършат идеална работа срещу някои врагове, но при другите са почти безполезни. Там най-полезни ще са двама стрелци. Или трябва да инвестираме още две точки в умението, или да разпуснем войните (с всичките обвързани предмети!). С горната идея ги няма и двата проблема- просто ще си избирате с кои двама от наемниците да идете, без да се ощетявате откъм точки за умения или потрошени пари за предмети.
Следствие: Предполагам с даване на подобна свобода на играчите, те ще станат по-склонни да облекат наемниците си добре след като няма да има нужда да ги разпуснат след пет-шест дни (аналог: имам Голф и мога след две-три седмици да си купя Бентли. Обаче трябва да разкарам първата кола преди да купя втора. Дали ще хабя пари за нови гуми на Голф-а, спортен волан и т.н, ако мога да продам частите на максимум 1/10 от началната им цена, а за Бентли-то не стават).
Обобщение: Целта на идеята е потребителите да имат по-голяма полза от модула с наемниците, т.е да бъде "популяризиран". Очакваният резултат е да скочи търсенето на предмети, т.е да спечелят и занаятчиите, не само бойците. За предметите трябва и злато (което е вързано с диамантите през пазара, следователно още една група ще спечели).
По повод на анкетата: моля освен гласуването да се аргументирате, в случай, че сметнете за нужно. Ако някой се сети за евентуални негативни последствия за играчите/екипа от тази идея, нека да ги изложи.