Съгласен съм, Sheremetev, че "принципно основните правила на механиката на битките са обяснени". Съгласен съм също с ролята на късмета в една ролева игра (стига критериите на този късмет да не си приличат с критериите на научната фантастика). Но в един момент поради липсата на въпросния "помощник" при желание за повишаване на ефективността на даден герой пак се налага "да се чеша по врата". И както обикновено и по съвет на по-напреднали поглеждам към моментната класация на героите. В случая дилемата не е пазител - свиреп войн (а и това също би могло), а е свиреп войн с меч за две ръце и примерно алебарда (оръжие, което намалява показатели). В листата на 4то място е най-големия (по ниво) войн - mmk1. Въоръжен с меч за две ръце (точно по мой вкус), но поражението му в сравнения със следващия войн - Argie е доста по-ниско. От друга страна ловкостта на Argie е едва 9.6, докато на mmk1 е 120! Следващия въпрос, който си задавам и много ме интересува е кой от тези два война е по-добър в PVE? Ще има и такива, за които е по-важна PVP битката. За да не спамя и да не отегчавам другите със собствените си размишления предложих "тренажора". Ако на някои ще им е забавно по време на играта да "зануляват" по 16 пъти героите си това си остава тяхна работа. При мен мисля, че още след 3тото "зануляване" ще последва звучна и цветиста псувня (типично по български
) и играта ще бъде сменена, защото желанието ми е да играя за удоволствие, а не да разбивам нервната си система. Не знам колко пъти трябва да напиша, Kilgor, че никой няма да бъде задължаван да го ползва. Ако заради калкулатора си загубил интерес към някаква друга игра аз не нося отговорност за това. Относно това, че щом като на теб ти е било зле в играта и желаеш и на останалите да им е също зле също се опира до характер. Аз бих споделил с другите патилата си и с радост бих научавал, че те са успели да ги избегнат. Какъвто и да е калкулатора пак няма може да се познава резултата на дадена битка, тъй като както каза Sheremetev в играта голяма роля има шанса. А и аз никъде не съм споменавал, че мисля толкова на дребно. Мисля, че казах повече от достатъчно. Повече мнения от мен по темата няма да има. Моля админите щом смятат, че идеята е абсурдна да заключат или премахнат темата. Благодаря пак за вниманието и поднасям извинения, ако съм засегнал някого (било е несъзнателно)!