Аз само не можах да разбера, всички видове оръжия ли мога да ползвам, когато се бия с две оръжия? И от кое ниво получавам това право, май някой го беше споменал някъде, но забравих...
Гледам си заложила на тежкия меч, защо? В една друга тема ме посъветва да специализирам с брадва, какви са предимствата и недостатъците на едното и на другото?
Има ли смисъл след 15-то ниво да продължа да инвестирам в живот, както ме посъветва, следкато ако избера свиреп боец, бонуса ми е на силата?
Ако може малко подробности и за другите умения?
Не, не можеш да ползваш всички видове. Умението "Две оръжия" можеш да избереш доста по-късно и предполагам че ще се ползва с 2 меча за 1 ръка. Мисля че можеш да го избереш когато си 4-та категория.
Всеки тип оръжия си има предимства и недостатъци, това можеш сам да го видиш лесно като плъзнеш мишката върху него. Бойният чук нанася огромни щети, но има -30% към ловкост и точност, което значи че няма да удряш противника често. Брадвата също нанася доста големи щети, но има -20%.
Мечовете са оръжията които не вземат от точността и ловкостта на героя и му дават допълнителен шанс за блокиране на противниковия удар. Меч за 2 ръце естествено удря за повече, но пък не можеш да ползваш щит, който също има голям блок.
Аз не те съветвам да избереш който и да е. Това което казвам, е - ако искаш съответно след 15то ниво да си Свиреп боец - то се специализирай с оръжие за 2 ръце. Ако погледнеш уменията които те има, то това са майсторство с оръжия с 2 ръце, така че за да се възползваш от това, очевидно трябва с такова да се биеш ! И за това не ти е нужна защитна позиция, само атакуваща защото в битка можеш да ползваш или едната или другата.
Има разбира се смисъл да инвестираш в живот, има дори смисъл да инвестираш в точност, може би и малко в сила...всеки сам си решава. Просто направи сметки и виж какъв бонус ти дава силата, отначало не е много добра идея според мен...