Добре де
Достигам 15-то ниво и ако не съм вдигал точки тогава ще имам (15-1)х3 точки, защото почвам от 1-во не от 0. Това са 42 точки за разпределяне. Да предположим че съм вдигнал всичко на сила защото искам да стана свиреп войн, това прави +84 точки на сила. В този момент в който стана 15-то ниво, ако точките ми не стават автоматично 84х3/2=126, значи леко съм се попрецакал До тук ми е ясно. След това обаче не ти разбирам притесненията... Когато натисна бутона аз отново ще получа 42 точки или поне така би трябвало да бъде, тогава ако избера отново свиреп войн и ги сложа там, ще получа 126 точки. Но от там нататък, ако го натисна пак какво печеля? Сменям на пазител и качвам 126 на жизненост, но тогава сила си е 0 и какво? Или понеже вече един път съм бил свиреп войн ми остава коефициент х3 и за силата, нищо че вече съм пазител, това ли искаш да кажеш? И така ли е наистина Проверил ли си го вече?
Извинявай, аз изходих от презумцията, че се знае какво става след натискането на бутона. Точките за атрибутните характеристики на героя, като Жизненост, Сила, Ловкост, Точност и Интелект не се преразпределят, те си остават така, както си ги развивал до този момент. Може да се преразпределят точки по останалите умения, Базови и Специални. Аз имах предвид, че достигайки ново ниво и получавайки нови атрибутни точки за разпределение, тези, които отиват за основните характеристики на героя, може да се играе със специализацията на героя, защото тя оказва влияние на бонуса, с който се ползва героя. Да кажем дигам ново ниво и получавам 5 нови атрибутни точки за разпределение. Аз съм да кажем Свиреп войн. Ако взема да ги използвам сега, ще мога да ги разпределя в съотношение 1 към 1 за Интелект, Точност и Ловкост, 1 към 2 за Жизненост и 1 към 3 за сила. Ама да кажем, че вече искам да вдигна малко Жизненост, на сила съм се наял достатъчно, вече не искам да вдигам нея, искам да вдигна жизненост. Но защо да го правя при отношение 1 към 2, ами не натисна бутона, не си сменя специализацията и не си ги трупна в съотношение 1 към 3. После пак ще си сменя специализацията и пак ще си бъда както преди, но с повечко Жизненост отколкото трябва за този герой.