ами тоагва мен не трябва dа ме удрят.. щото по прицип мобовете не мисял че имат повече от 75 точност.. тоест имам 75% шанс да не ме ударят.. като включа че имам и 17 блок .. означава че имам 92% шанс да не ме ударят.. еми извиняваите, но щo не влезете и да направите една битка и да видите колко често не удрят.. пък и ако е така ще ме накарате да сложа едно щитче с 25 блок и да пробвам дали ще ме удрят.. дали няма ме целят .. помислете първо и после ми отговорете какво точно дава ловкостта и струва ли си да се качва..
Добре, всичко наизуст ще ти кажа, няма проблем. Тъй като сигурно стрелец, имаш 150 ловкост. Дотук добре, но зависи с какво се биеш. Прав си повечето опоненти нямат висока точност - животните около 20-30, дори и стрелците не могат да те ударят.
И така, ти имаш шанс да избегнеш атака 75 %. Дотук добре. Въпроса е че ако се биеш с някой мародер който ти нанася много щети, даже и 1 от 4 пъти да те удари - пак си мъртъв. Ловкостта помага донякъде - после не.
Тъй като си инвестирал сериозно в ловкост, предполагам че имаш по малко точност и жизненост. Това в един момент срещу определени врагове се превръща в проблем ! Защото е възможно враговете ти също да имат 70 ловкост и ти ако нямаш 170 точност - няма да ги удряш винаги ! Така че в един момент е по добре да спреш да слагаш точки на ловкост - защото от това няма смисъл...
От друга страна - целта ти е винаги да удряш така че максимализирай точността - около 120-30 ти дава добър шанс да удариш почти всяко животно. Освен това заедно с умението и ножовете ти дава към 38 % критически удар което е отлично.
Що се отнася до блока, не мисля че той се начислява въобще върху тези 75 % вероятност да не те ударят. Напротив - АКО имаш 25 % шанс да те ударят и АКО действително те ударят ТО тогава вече можеш да блокираш този удар. Така че дори и 25 блок няма да те спаси.
Инвестирай в жизненост за да издържаш по дълги битки и в точност за да удряш по често и критически. С друго мога ли да ти помогна ?