Имам въпрос... Какъв е смисълът на тези категории, защото след като стана 10 ниво нали съм 2 категория, но си купис пръстен 18 ниво и ми иска да съм най-малко 15 ниво. Защо след като аз съм 2 кат. и пръстена е 2 кат. да не мога да го използвам ??
Тоест в това подриждане на категориите има уловки...
Смисълът, човече, е да ти е по-трудно.
Не казвам, че отвреме-навреме и аз не я псувам тази промяна, защото ме принуждава да вземам наемници от по-високи нива от колкото ми се иска (за да мога да ги екипирам с оръжия с високо поражение) и по този начин си намалявам шанса за максимално ефективен дроп.
От друга страна, промяната в известна степен осмисля съществуването на рецептите от нива X4, съответно изработката на редки/легендарни/епични предмети по тези рецепти. Иначе по отношение на екипировката играта ставаше доста праволинейна: Влизам си аз в категория примерно 4, отивам и изкупувам рецепти 38/купувам си от пазара готови предмети по рецепти от 38ма и 39-та, ако се намери и си карам с тях до края на категорията като отвреме-навреме правя ъпгрейдче.
При новото положение, реално ще харчиш за екипировка два пъти на категория поне. От това имат далавера... примерно добрите майстори, както и разработчиците на играта, естествено, защото те кара да харчиш в общи линии два пъти повече пари за екипировка. В края на краищата ИГ е преди всичко бизнес за хората, които я правят и чак след това развлечение за тебе.
Отново, не, че не ме дразни яко това правило, но ако аз правех играта, сигурно и аз щях да го въведа