Мислил съм го много и ще го направим... като стигнем до него.
Но за да е интересно, ще има такса за участие и участниците ще носят екипировка, която няма да могат да сменят по време на целия турнир.
Можем да го направим и още по-интересно и да не регенерираме кръвта, ще трябва да мъкнете колби, ако желаете. Без тези, които струват диаманти, примерно.
Както отборите във Формула 1 имат право на 2 комплекта гуми за целия уикенд, примерно.
Върти ми се в главата точкова система, в която отборите да трябва да се побират.
Какво имам предвид:
Всеки отбор излъчва 10 участника, които имат право да употребяват екипировка, която струва определен брой точки в зависимост от своята категория и клас.
И така - на всеки отбор се дават 100 точки, с които разполагат.
И имаме:
Обикновена броня категория 1 - 1 точка като цена.
Рядка броня категория 1 - 2 точки като цена.
Обикновени ботуши категория 1 - 1 точка като цена.
Редки ботуши категория 1 - 2 точки като цена.
И така всичко се оскъпява като точки с напредването на категорията и класа на екипираните предмети.
За да се получи, примерно - ако искаш да носиш категория 6 епици... ще можеш да екипираш само 2-ма участника за дадена битка.
Срещу, примерно... 4-ма или 5-ма участника срещу теб в екипировка категория 5.
Разбира се, точките допълнително ще ги нагласим като бройка.
И, примерно, като победиш даден герой в турнира, в първия кръг, системата проверява как е бил екипиран и дава на победителя толкова точки, колкото е струвала екипировката на победения.
После правим втори кръг, в който различните отбори ще имат вече повече или по-малко точки, в зависимост от това какво са направили в първия кръг и ще могат да изберат по-качествена екипировка, повече хора, които да се бият или пък обратното - ще бъдат ограничени, защото не са успяли да спечелят точки от първия кръг.
Правим пресявката и следват директните елиминации.
Наградите са лесни, ще ги напишем бързо.
Доста време съм мислил над това и мисля, че може да се получи интересно.