OK може би не съм прав, просто не ми харесва, когато за да бъда конкурентно способен се налага да давам една камара с пари! И не защото не мога да си го позволя - напротив, просто според мен не е редно. Винаги съм бил за равенство и баланс! ОК има по-богати хора, които могат да си позволят разни екстри, съответно админите да печелят от това..., но нека тия екстри да са такива, че да не оказват коренно влияние върху играта, а да са гевезелъци/гъзарийки... Винаги има такива екстри и винаги има кой да ги купува. Е примерно в една игричка дето съм цъкал доста време заедно с DraganoW и още няколко човека дето цъкат тук в тази... само, за да си смениш цвета на името трябваха 4 смса, а за да си смениш титлата на произволно избрана от теб.... трябваха 20!!! И повярвайте ми адски много хора си сменяха цветовете и доста хора си купуваха титли + всички останали екстри, които можеха да се купят, но всички те взети заедно не оказват толкова голямо влияние, колкото премиум пакета тук! И съответно админите на онази игра не са се оплаквали от липса на финанси.
ОК пич, но не забравяй, че говорим за една онлайн игра! Не говорим за реалният живот! Едва ли ставаш по жизнене в реалният свят за всяка точка жизненост разпределена тук в IH или пък да ставаш по-богат в реалният свят за всеки закупен/продаден диамант тук в играта! Така че не бъркай двете неща! Едното е просто игра, а другото е реалният живот!
Първо - съгласен съм напълно че има дисбаланс между премиум и непремиум. За сериозна игра и дума не може да става без премиум, че и ордени. Това според мен не трябва да е така.
Второ - мнението ми се отнася само до аукциона, който е форма на свободната пазарна икономика. Търсенето определя предлагането. Освен това както и в реалната икономика, има обикновени предмети - ефтини, по-хубави и по - скъпи, още по-хубави и още по-скъпи, и луксозни - невероятно скъпи. Всеки си избира. Можеш да си купиш китайски обувки за 5лв, можеш и италиански от крокодилска кожа за 2000лв. Ама ако те поканят на бал ти ще си принуден да си купиш от скъпите или да не отидеш.
Трето - от парите вложени в играта реална полза нямам нито за здравето, нито за духа. Тя е само едно хоби и като всяко такова изисква някакви средства. Дали ще си купиш хубава въдица, ракета за тенис или епична броня все пари иска. Е, да. Едното си е материална вещ, другата е виртуална, но и различните хора различни неща им доставят удоволствие.
В предният си пост бях по-ироничен от необходимото. Извинявам се ако съм те засегнал. Просто съм чувствителен към идеите за изкуствено наложено равенство. Хората не са, и не бива да са равни, нито в живота, нито в играта.