Gdy załączony został moduł z kwaterą główną stwierdziłem że zmienia to sporo w mechanice gry obecnie dodane są również komendy(placówki). Co sądzicie o placówkach i co o nich wiecie? Wypiszę tu moje spostrzeżenia na ten temat:
1. W kwaterze głównej rozbudowujemy stoły- miejsca pracy i warsztaty dające nam bonusy do tworzenia od rzadkich przedmiotów wzwyż. Każdy bonus to coś już jest
2. Placówka może mieć dodatkowego, wyznaczanego przez lidera albo przez pierwszego oficera przywódcę może dawać bonusy do:
- szansy na wykopanie kamieni szlachetnych(szlifierz) +5% za poziom kopalni kamieni
- za kopalnie metali mamy premię do wszystkiego co wydobywa górnik +1 do minimalnej ilości wydobycia za poziom
- Obozowisko rębacza - podobna premia jak u górnika tylko ze do zbieranego drewna
- obozowisko łowcy zwiększa szansę znalezienia kości czy skór po walce- dla garbarzy.
- poligon treningowy zwiększa zdobywane doświadczenie
- siedziba komendy- zwiększa atrybuty +2 za poziom przy walce z NPC
jest jeszcze lokalny magazyn ale jakoś nie widzę potrzeby pewnie dla tego ze moja gildia ma 2 pełne karty w magazynie gildii ogólnym.
Jak na razie założyłem 2 Komendy(placówki) i będę tworzył 3 ciekawi mnie czy jest jakieś ograniczenie co do ich ilości. Ale wkrótce się o tym przekonam
Może wy coś wiecie na ten temat i możecie się podzielić ze mną?