w porządku. opiszę co wiem na temat fabuły z tego co zdąrzyłem poznać na serwerze alfa.
każda prowincja będzie miała zestaw z góry opracowanych i nieprzypadkowych zadań. niektóre zadania nie będą dostępne nim nie osiągnie się odpowiedniego poziomu, ale nie można rozpocząć fabuły jeśli przekroczy się z góry określony ale nie podany nigdzie poziom. z tego co wiem w prowincjach tier 2 jest to poziom 14. po zaakceptowaniu pierwszego zadania fabularnego raczej można już przekroczyć ten poziom.
zadania fabularne są wymagane do odblokowania wielopoziomowych prowincji. nie ma innej możliwości by to zrobić. jednakże trzeba wiedzieć, że mogą zdarzyć się zadania wymagające wyprodukowania przedmiotów w takiej ilości, że nie zmieszczą się w 1 plecaku.
za ukończenie niektórych zadań fabularnych można dostać nawet 10 diamentów. a ukończenie w tej chwili fabuły jest niemożliwe ze względu na siłę potworów. z wiedzy jaką posiadam jest to związane z planowanym wprowadzeniem party. czyli opcji chodzenia na walki w kilku bohaterów. na serwerze alfa udało mi się skończyć fabułę jedynie w Wiosce nadziei.