Kad izrađujete predmete, imate 4,2,1% šanse za rijetke, legendarne i epske predmete. Alate koje možete dobiti u borbi ili kupiti za nekoliko tisuća zlata daju još 3-4% ili 6-7% ovisno o razini. Znači imate 10% šanse za rijetke. Alati koji kupujete daje 50% bonusa na šanse, znači ne 50% šanse već 50% bonusa na šanse. Na 4 % 50 % bonusa je još 2%. Kolika je to prednost za igrače koji imaju dijamante?? Da, prednost je i za to su oni platili par dijamanata za stvarni novac. Od tih dijamanata IO games živi, razvija igre, održava servere, plaća vezu na internet, plaća zaposlene... I vi možete igrati zabadava, bez da itko traži kunu od vas. Dobar igrač bez uložene kune može parirati mrvicu lošijem koji ima dijamanata koliko želi. Igrači koji imaju dijamanata a zbilja znaju igrati otiđu naprijed i nisu vam konkurencija jer vam ne mogu ništa, previsoki su nivo. Cilj igre je zabava, da li ćeš biti nivo 50 za 4 mjeseca ili 5 bez kredita, ne bi smjelo igrati ulogu. Ali s druge strane, ova igrica se razvija već godinu dana, uložene su tisuće i tisuće sata rada programera, dizajnera, ljudi koji daju ideje, ljudi koji komuniciraju i pomažu igračima... neki način da se to financira, normalno da mora postojati. Tko želi, igra badava bez ulaganja jednog dijamanta. Tko želi, kupuje dijamante koji olakšavaju igranje. Većinom što se tiče vremenskog čekanja da se stigne nekud ili nekih bonusa od cehova ili premiuma...
To je kao da kažete t-comu da nije fora da ljudi imaju veću brzinu ili flat zato što plaćaju, zašto ne bi to dali svima i da oni imaju prednost kod surfanja.
Igrao sam mnoge igrice i svugdje je slično. Jedino što su neke puno skuplje od IH i igranje badava nije niti opcija ili premium košta puno više nego tu.
Igrao sam bez premiuma jako dugo, baš zbog testiranja, nisam puno zaostao za ljudima koji su ga imali, točnije samo nekoliko je bilo boljih. Nisu me dobivali i bez problema sam dobivao na lokacijama na kojima i oni. Nije sve u dijamantima.