Nije rekao da ima veci blok nego manji.A blok ne moze biti preko 50% .Ratnik besa ima stav za smanjenje stete u bliskoj borbi do 50%,i prema tome ja mislim da je ratnik besa jaci od gardijana podjednakog nivoa i opreme.Evo sta je tu bitno :
-ukoliko gardijan ima overkill na bloku (overkill- prekomeran blok ,odnosno ima recimo blok 80 posle smanjenja bloka snagom protivnika,pravilo mu smanjuje blok sa 80 na 50 .Ukoliko je ratnik besa isao na HP i vitalnost imace ogromnu prednost ako je napravio "overkill" guardianu.)
-ukoliko ratnik besa ima lud kritikal ,tj dobar kritikal na oba oruzja,kritikali se sabiraju ,i tu je glavna prednost dual wielda :zapravo od kojeg god oruzja kritikal potice,oba oruzja prave kritikal,i to je kritikal nazalost tu pogresno odradjen,sabiranje verovatnoce je jednostavno prejako. gardijan tu ima male sanse ,jer ga ratnik besa nece promasivati ,i da biva blokiran 50% (gardijan ima ogromne penale na agilnost od oklopa i stita) ,polupace ga ko beba zvecku .
-sa druge strane ,ratnik besa moze imati dovoljno dobru okretnost da izbegava udarce gardijana,posto u varjanti 2 macha nema penale od stita.
-Ratnik besa isto ima znacajan oklop ,odnosno kontra napad gardijana nece biti efikasan.
-Gardijan jednostavno mora da ima najbolji moguci kritikal na svom machu da pi parirao zbiru protivnickog, i da ima 95% hit rate (sto znaci negde +40 na preciznost,u poredjenju sa protivnichkom okretnoscu).Opet ,dosta zavisi koliko dobar blok ratnik besa ima nakon oduzimanja snage,a gardijani obicno idu na vitalnost nego snagu ,i ratniku besa ostaje solidan blok.
Po meni je ratnik besa jaci 1 na 1 .Postoji odredjeni zatvoreni krug gde neka klasa je jaca od jedne a slabija od druge.Recimo gardijan jede za dorucak rendzere sa strelama i nozevima za bacanje,to mu je specijalnost,a ratnik besa je bas za blisku borbu.