1.Zanaat için ayrı bir görev puanı oluşturmak yada görev puanı almamak.
2.Zanaatın da seviye atlarken belirleyici olması.(Tecrübe Puanına ek olarak)Ya da en azından zanaatında tecrübe puanı vermesi.
3.Zanaatın kahraman için daha karlı hale getirilmesi.
Sana katılıyorum arkadaşım, ama birşeyi eksik söylemişsin, değil zanaat, saldırı, çalışma, arena vs. vs. ne varsa oyunda, bu oyunu oynamak şuan için külfet. Şuan ki konu zanaat olduğu için ona biraz değineyim. Şimdi zor bela 3. aşamayı aştık, kararımızı verdik 2. aşamadan nadir eşya üretmek istiyoruz. Bakın efsanevi demiyorum nadir. +4 bonuslu bir zanaat aracı ve maximum süreli bir eşya işlemesi %11 olasılığında nadir eşya veriyor ki buda 10 kere deneyeceksiniz(26 dakika x 10) ancak bir tane çıkar anlamına gelir matematiksel olarak. Herşeyini geçtim nadir eşya üretemeyince zanaat puanıda artmıyor. Yani 300 puana gelene kadar ne kadar süre geçer artık onu siz hesaplayın. Günde zaten 24 görev puanı üretiliyor ben premium üye olmama rağmen bu kadar zorlanıyorsam premium almayan kişi nasıl yapsın ne etsin.
Şimdi bu konularla ilgili bir kaç öneri vermek istiyorum;
*Zanaat yada savaşmayı tek tek zor yapıyoruz ikisini birden zaten yapamayız. Zanaati seçen demek sürekli aynı levelde kalıyor, level atlayamıyor. Zanaatte bir tecrübe puanı getirmeli.
*Zanaatte 200 puandan sonra nadir eşya işleyerek değilde, her türlü eşya işlemede yine zanaat puanı verilmeli.
*Markete bakarsanız,
işlenmemiş değerli taş,
işlenmiş değerli taştan daha pahalı. O zaman bu kişiler neden işliyor bu taşları bir yerlerden bulsunlar kafalarına göre satsınlar. Aynı sorun işlenmiş meşe yada meşe ağacı, daha genel olarak konuşursak birincil ve ikincil maddeler için geçerli. Market fiyatlarına
kesinlikle sınırlandırma getirilmeli, limit koyulmalı. Birincil maddeler, ikincil maddelerden ucuz olmalı ki, emek veren birşeyler üreten her kim olursa olsun ve her ne üretirse üretsin kar etsin para kazansın. Bu şekilde olmaz oyuncu kaybedersiniz, üye olumu artacağına.
*Müzayedede teklif verilirken alınan komisyona amenna, fakat malzeme satıldıktan sonra alınan komisyon nedir onu çözemedim, belki onada bir yenilik getirilebilir.
*Görev puanı gerçekten çok zor, ittire ittire resmen doluyor, saat başı bir adet. Zanaat için ayrı bir görev puanı olması yada hiç görev puanı olmaması işleri çok daha kolaylaştıracaktır. Hatta dahada açayım konuyu, bir ev var oyunda ama pek bir işe yaramıyor, kafasına göre bir kişi lonca açıp, deposunu genişletirse aynı evin işlevini zaten görüyor. Ev denilen mekanın sayfasına "karakterini uyut" gibi bir sekme eklenirse bu mükemmel olacaktır. Atıyorum 8 saatte 10 görev puanından başlanır yine altınla yattığı yatağın seviyesi yükseltilip 8 saatte 24 görev puanına kadar çıkabilir, sonuçta bu kahramanlarda uyur değil mi, sanal rol yapma oyunu olduğuna göre gerçeklik payıda olmalı biraz.
Beta serveri olduğu için bu takım şeyleri görmemiz normal, ama gerçekten bu saatten sonra size çok iş düşüyor, çok iyi bir kurgu yapmanız çok iyi düşünmeniz gerekli. Şöyle bir örnek vereyim "safir taşı deri sağlık kemeri" bunu üreten arkadaş safir taşı alıyor, reçetesini alıyor, o sunu alıyor bu sunu alıyor, alıyorda alıyor yani masraf, fakat bunun satış bedeli 900 altın. Para kazanıcam derken binlerce altın kaybediyor. Öyle bir ayar yapılmalıki herşey dengeli, herşey uyumlu, her emeğin karşılığı verilmeli, 1 gümüş üreten ile 1000 gümüş üreten kişide kazanmalı ama ikiside verdiği emek ile orantılı. Bir kaç yerde zanaat bu şeklinde iyi demişsiniz sayın admin arkadaş, tamam sizlerde bu oyun sayesinde para kazanıyorsunuz eyvallah, fakat oyunu oynayan adamda bütün maaşını burayamı versin? İki tarafıda mutlu edecek çözüm/çözümler bekliyoruz artık.