Author Topic: Pozyskiwanie surowców  (Read 3611 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Sibbi

  • Tier 1
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Pozyskiwanie surowców
« on: December 05, 2009, 03:00:40 PM »
Być może to jest jakieś głupie pytanie ale mam już 15 poziom , jestem zbrojmistrzem cieślą i mam przepis np. 4x deska z jesionu 1x sztabka z brązu i 1x szorstki naostrzony kamień
I czy ja jako zbrojmistrz moge pozyskiwać sztabki i te kamienie? Bo jedyne bronie jakie robiłem dotychczas były z samych desek  :-X
Jeśli mogę, to gdzie?

Offline dabros

  • Polish GM
  • Tier 3
  • ***
  • Posts: 121
  • Karma: +25/-12
    • View Profile
Re: Pozyskiwanie surowców
« Reply #1 on: December 05, 2009, 03:25:31 PM »
I czy ja jako zbrojmistrz moge pozyskiwać sztabki i te kamienie? Bo jedyne bronie jakie robiłem dotychczas były z samych desek  :-X
Jeśli mogę, to gdzie?

to zależy od cieśli, cieśla pozyskuje tylko i wyłącznie drewno
sztabki i kamienie będziesz musiał kupić lub ktoś musi ci je oferować

Offline Sibbi

  • Tier 1
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pozyskiwanie surowców
« Reply #2 on: December 05, 2009, 04:03:40 PM »
 :o
A jaka profesja moze zdobywać kamienie?

Offline ulvhedin

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 277
  • Karma: +44/-3
    • View Profile
Re: Pozyskiwanie surowców
« Reply #3 on: December 05, 2009, 04:34:30 PM »
Jubiler

Offline Hawwestin

  • Brak
  • Tier 3
  • ***
  • Posts: 100
  • Karma: +7/-7
  • Black-Bird
    • View Profile
Re: Pozyskiwanie surowców
« Reply #4 on: December 06, 2009, 12:10:26 AM »
jubiler to kamyki szlachetne ...... by wydobywać kamienie i produkować sztabki musiał byś być górnikiem ..... ale nie jesteś więc zapytaj sie jakiegoś dobrego górnika czy niemoglibyście sie uzupełniać ty drewno on metale :) ja jako garbarz też musze sie z górnikiem uzupełniać ....

Offline jananiol20

  • Tier 1
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pozyskiwanie surowców
« Reply #5 on: March 26, 2010, 01:02:25 AM »
mam problem jak wykonuje fabułę i mam do wykopania np. 20 węgiel i ktoś mnie zaatakuje w czasie kopania to nie dodaje mi nic do fabuły wiecie dlaczego ?? dzieki za odp

Offline Wieczoor

  • Tier 2
  • **
  • Posts: 85
  • Karma: +8/-1
    • View Profile
Re: Pozyskiwanie surowców
« Reply #6 on: March 26, 2010, 06:49:12 AM »
bo jak przegrasz to tracisz wykopane surowce

Offline jananiol20

  • Tier 1
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pozyskiwanie surowców
« Reply #7 on: March 27, 2010, 01:44:34 AM »
no juz teraz wiem nie trace surowców ale nie dolicza się do Fabuły aby się dodało trzeba ukończyc kopanie :) ale uczymy sie na błędach nie ? hihi  8)