Author Topic: Imperial Hero  (Read 10584 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zeita

  • Community Manager
  • *
  • Posts: 71
  • Karma: +38/-1
    • View Profile
Imperial Hero
« on: May 11, 2009, 01:16:59 PM »


Conceptul


Imperial Hero este un joc web-based role-playing online. Evenimentele se intampla in unul din numeroasele imperii din universul IO. Ideea generala este: "Pana acum ai fost Imparat, conducand milioane de oameni. Acum, tu esti unul din acele milioane de oameni."

Geografia jocului si Economia


- Imperiul in care se intampla evenimentele se numeste Ayarr Empire, avand capitala in Imperial City.
- Imperiul este impartit in 21 de provincii, fiecare provincie avand un sat sau un oras central si multiple zone de bataie pline cu banditi, hoti, pirati si fiare salbatice.
- Provinciile Imperiului sunt impartite dupa dificultate, astfel incat cele apropiate de capitala sunt mai usoare si cu cat provinciile sunt mai departate, cu atat sunt mai dificile.
- Ayarr Empire este inconjurat de bariere naturale de netrecut. La Vest de Sea of Sorrow. La Est de Dark Wood. La Nord de Ice Mountains. La Sud de Desert of Despair.
- In orice moment al dezvoltarii, eroul poate vizita satul sau orasul principal din acea provincie pentru a cumpara, a vinde sau a-si repara echipamentul, pentru a primi misiuni, care, atunci cand sunt completate, vor fi recompensate, etc.
- Eroul poate merge in capitala Imperiului - Imperial City - oricand vrea, dupa ce a ajuns la nivelul 4 al dezvoltarii sale. Acolo, el poate vizita Arena si poate provoca alt jucator la un duel.
- Exista Case de Licitatie in multe provincii, unde eroul poate sa-si puna la licitatie obiecte pe care spera sa ia mai multi bani decat de la magazinele obisnuite.
- Eroul poate angaja camarazi (mercenari) in tavernele din provincii. Acei mercenari sunt caractere necontrolate de jucatori si vor lupta alaturi de erou. Ei pot fi echipati cu arme si armuri si primesc experienta, avansand in nivel ca eroii obisnuiti.

Eroii


- Eroii din joc primesc puncte de experienta invingand inamici in batalii - oameni sau monstri.
- Experienta primita ca recompensa, ca de altfel si taria monstrilor, obiectele primite ca recompensa, obiectele faurite si temnitele pe care eroul poate sa le exploreze, sunt impartite in 5 categorii:
- de la nivelul 1 la 9 - Categoria 1
- de la nivelul 10 la 19 - Categoria 2
- de la nivelul 20 la 29 - Categoria 3
- de la nivelul 30 la 39 - Categoria 4
- de la nivelul 40 la 50 - Categoria 5

Exista trei clase de eroi in joc: Razboinicul, Vanatorul si Vrajitorul.

- Razboinicul are multa forta si multa viata. El poate purta cele mai grele armuri si, de obicei, este primul care se angajeaza sa lupte cu inamicii, atragandu-i pe toti sa lupte cu el. Forta si Vitalitatea sunt atributele lui primare.
- Vanatorul este acela care foloseste tot felul de arme de distanta - arcuri, arbalete, cutite de aruncat, sulite. El poate purta armuri de greutate medie. Agilitatea si Dexteritatea sunt atributele lui primare.
- Vrajitorul are puterea de a vindeca rani si de a-si binecuvanta aliatii. El poate purta numai armuri si arme usoare. Este un luptator slab, puterea lui fiind magiile. Agilitatea si Inteligenta sunt atributele lui primare.
- Toti eroii incep dezvoltarea  in acelasi loc - Hope Village. Aceasta provincie este de Categorie 1. Asta inseamna ca totul - monstrii, obiecte, recompense - sunt intre nivelul 1 si nivelul 9.
- Regulile jocului impiedica aparitia obiectelor si a monstrilor dintr-o Categorie diferita.
- Toti eroii pornesc cu arma si armuri de baza astfel incat sa poata supravietui la primele stagii ale jocului. De asemenea, eroii primesc la inceput 100 aur si 24 PA (puncte de actiune).
- Calatoria pana la o temnita, ca de altfel si faurirea unui obiect, necesita PA (punct de actiune).
- Eroul primeste 1 PA pe ora.
- Pentru fiecare inamic invins, eroul primeste un anumit numar de puncte de experienta, ca de altfel si o posibila prada de la inamic.
- Fiecare nivel necesita un anumit numar de puncte de experienta. Atunci cand acest numar de puncte este atins, eroul ajunge la urmatorul nivel al dezvoltarii. Ca recompensa, eroul primeste atribute bonus si un punct de abilitate pe care eroul le poate distribui. De asemenea, atunci cand atinge un nou nivel, eroul isi va incarca viata si spiritul.

Atributele eroului


- Forta - determina puterea eroului si astfel si dauna pe care o poate produce inamicilor cu arma sa.
- Vitalitatea - determina numarul de puncte de viata ale eroului.
- Agilitatea - determina viteza eroului in lupta.
- Dexteritatea - determina indemanarea eroului cu arma sa.
- Inteligenta - determina numarul de puncte de spirit ale eroului, ca de altfel si numarul de puncte de experienta pe care le primeste pentru invingerea adversarilor.

Profesiile


Exista 3 profesii principale si 4 profesii secundare.

Profesiile principale


- Fauritor de arme - se specializeaza in faurirea armelor din lemn si metal.
- Fauritor de armuri - se specializeaza in faurirea armurilor din lemn si metal.
- Fauritor de bijuterii - se specializeaza in faurirea bijuteriilor - din metal sau incrustate cu pietre pretioase.

Profesiile secundare


- Miner - poate aduna zacaminte brute, carbune si pietre pretioase neprelucrate. El poate prelucra zacamintele, creand astfel lingouri, care pot fi folosite in faurirea armelor, armurilor si bijuteriilor din metal.
- Tâmplar - poate aduna lemn brut si sa-l prelucreze. Lemnele prelucrate pot fi folosite pentru faurirea armelor din lemn si a scuturilor.
- Tabacar - poate prelucra pielea de animal netabacita si astfel sa obtina piele care poate fi folosita la faurirea armurilor din piele si a scuturilor.
- Slefuitor de pietre - poate slefui pietrele pretioase si, de asemenea, sa prelucreze cristale rare, care pot fi folosite la faurirea bijuteriilor si a armelor cu lama ascutita.
- Eroului ii este permis sa aleaga doar o profesie principala si una secundara, dar poate sa le schimbe oricand doreste. Totusi, la schimbarea profesiei, el pierde toate punctele de mestesug si priceperile.
- Toate obiectele care pot fi faurite necesita materiale si o reteta.
- Atunci cand isi alege o profesie, eroul primeste automat toate retetele de Categoria 1 drept cadou. Toate celelalte retete le poate obtine cumparandu-le de la magazine sau ca prada de la inamicii omorati.
- Pentru prelucrarea resurselor brute, ca si pentru faurirea obiectelor, eroul primeste un anumit numar de puncte de mestesug.
- Cu cat are mai multe puncte de mestesug, cu atat are mai mari sanse sa faureasca un obiect unic, care are atribute mult mai bune decat obiectele comune si, de asemenea, o sansa mai mare sa obtina un numar mai mare de resurse prelucrate decat numarul obisnuit.
- Fiecare 100 de puncte de mestesug maresc priceperea eroului la acel mestesug.

Specializarea eroului


- Pana la nivelul 15, eroul nu-si poate alege specializarea, dar poate sa-si imbunatateasca abilitatile intr-o anumita directie. Fiecare erou poate alege una din doua specializari.
- Razboinicul poate sa aleaga sa devina Gardian sau Devastator. Gardianul primeste bonusuri si abilitati care ii imbunatatesc aptitudinile de aparare. Devastatorul primeste bonusuri si abilitati care ii imbunatatesc aptitudinile de atac.
- Vanatorul poate sa aleaga intre Vanator din umbra si Pradator fantoma. Vanatorul din umbra este foarte priceput cu arcul si cu arbaleta. Pradatorul fantoma este foarte priceput la folosirea cutitelor, sulitelor si scuturilor.
- Vrajitorul poate sa aleaga magia alba sau magia neagra. Vrajitorul de magie alba invata binecuvantari puternice, care ofera mari bonusuri aliatilor lui in timpul luptei. Vrajitorul de magie neagra isi poate blestema inamicii.

Lupta


- Cand eroul alege o temnita in care se lupta cu monstrii sau oameni, el primeste informatii suficiente despre posibilii inamici pe care-i poate intalni, cat si despre resursele brute pe care le poate aduna cu ajutorul profesiilor secundare.
- Fiecare temnita are tipuri diferite de monstrii si de resurse, care au sanse diferite de a fi gasiti.
- Eroul poate alege daca sa lupte sau sa adune resurse. Nu poate face ambele lucruri in acelasi timp. Totusi, unele locuri cu resurse pot avea garzi, care trebuie sa fie invinse inainte ca resursele sa poata fi adunate.
- Luptele din Imperial Hero sunt calculate instant si eroul primeste un raport de batalie detaliat.
- Colectarea resurselor este, la randul ei, automata.
- Cand eroul alege sa mearga la o temnita, el are nevoie de un timp de calatorie atat la dus, cat si la intors. Acest timp de calatorie poate fi micsorat cu anumite abilitati sau daca un jucator este membru Premium.