Чудесен въпрос, и аз се каня от няколко дни да попитам. Не знам отговора и не мога да ти помогна, Менел :/. Но мога да обобщя това което знаем за битките и за уменията (оттук-оттам добивана информация
) ).
Жизнеността дава точки здраве (1 жизненост = 10 здраве), и възстановяване на здравето.
Интелекта дава точки дух (1 интелект = 10 дух), възстановяване на духа, и бонус към опита спечелен от битки.
Силата се изисква за екипиране на някои брони/оръжия, увеличава пораженията (1 сила = +0,25% бонус към минималните и максималните щети на оръжието - за това не съм съвсем сигурен, така го пресмятам по настоящото си оръжие), и намалява шанса за блок на противника (10 сила = -1.5% блок).
Точността увеличава шанса за критичен удар (10 точност = +1% критичен удар).
Ловкостта намалява шанса за критичен удар (10 ловкост = -1.5% кричиен удар).
Бронята намалява понасяните поражения (всеки 15 точки броня намаляват пораженията с 1, но не по-малко от минималните поражения).
Оттук нататък обаче има още някои неясноти, за това от какво зависи шанса за нанасяне на удар. Вероятно много зависи от ловкостта (защото за нея знаем единствено че определя скоростта на героя по време на битка, но как е преобразувано това в игрови план не се знае
), но дали само от нея, дали и точността също оказва някакво влияние, и дали и бронята пък и тя не влияе нещо? И то е хубаво отговора на тия въпроси да се сложи в темата за често задаваните въпроси, защото наистина е важно да се знае.
редакция Хаос - поправил съм процентите по-горе да отговарят на реалните.