Автор Тема: Опит  (Прочетена 3452 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Drakuss

• Dark Lord
  • Trusted Member
  • *
  • Публикации: 311
    • Профил
Опит
« -: Април 05, 2016, 12:30:55 pm »
Очакват ли се още промени по системата за придобиване на опит? 

Защото определено не е добре положението, ама никак даже! Вярно, че завишихте малко получаването на опит, но това е крайно недостатъчно!

В момента съм 48 ниво, а до достигане на 49 ниво ми изисква има-няма 5.5 млн опит!  Това са 20 дена нон-стоп млатене по зоните и само млатене! А ако реша да майсторя? Тогава периода се увеличава! Дори не ми се мисли какво би било да кажем примерно на 55 ниво?

Да не говорим, че въобще не е рентабилно в момента да се бие в многостепенни зони! Както знаем при 10-стъпкова многостепенна зона, опит получаваш само при завършването на последната битка 10/10, да ама опита, който дава е има-няма 25-30к опит! Това прави по 2.5-3к опит на битка!  На ден по колко многостепенни можем да минаваме според вас при 300-360 енергия/ден? И то при положение, че многостепенната ни е по силите и не умираме при някои стъпки?

И какво според вас означава, че опита е по-висок при по-силни противници? Дефинирайте по-силни?! Нима очаквате герой категория 5 да млати най-силните зони категория 6 ли? Защото няма зона к5, която да дава по-високо от 8к опит! И то при положение, че се бием с цялото си парти разбира се, както и че тези 8к опит се получават при последните стъпки от дадената зона, в която бием!

А новите играчи? Мислите ли, че така бихте им задържали вниманието към играта? 

Кажете още от сега ще го променяте ли сегашното положение на опита (и кога) или да се отказваме от играта? Нямам намерение да млатя с месеци за вдигане на едно ниво! 
« Последна редакция: Април 05, 2016, 12:48:45 pm от Drakuss »
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me!

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
  • Публикации: 1156
  • По-добре комплексар, отколкото симплексар.
    • Профил
    • DDdaiku
Re: Опит
« Отговор #1 -: Април 05, 2016, 03:13:36 pm »
Прав е Дракус. Да не пиша, че гилдията имахме скайп група за дискусия във връзка с ИГ2. Вече рядко някой се обажда там. Мисля, че всички изгубихме интерес към играта. Може пък и да е за добро.
ДД

Неактивен Xaoc

• Administrator
  • *
  • Публикации: 470
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 05, 2016, 05:30:16 pm »
Да, мисля, че бях предлно ясен - ще има. Формулата в момента е много по-адекватна да награждава с повече опит за биене на по-силни по рейтинг противници, а съвсем скоро ще започне и населването на по-адекватни противници, спрямо категориите на зоните (в момента са твърде слаби спрямо героите и оттам малкият опит), отделно ще се дифиренцират създанията, така че едни да дават повече опит (общо взето животните), другите повече злато, както беше в Герой 1 и бонус за биене в опасни зони, който трябваше да го има, но е изпаднал и той някъде в превода.. (ще се учудите, колко е трудно да се обясни едно нещо, че трябва да е като в Герой 1 и то да стане така...)

Отделно ще има повече събития и приключения с насоченост към повече опит.

С три думи - да, ще има..

Имам един такъв въпрос: ползвате ли гилдийното събитие "бонус опит" - дава доста бонус опит, а никъде не четох някой да го дискутира?
« Последна редакция: Април 05, 2016, 05:40:09 pm от Xaoc »

Неактивен Skarlet

• Категория 6
  • Публикации: 1222
  • заблудена...
    • Профил
« Отговор #3 -: Април 05, 2016, 05:43:57 pm »
А някакви ориентировъчни срокове дали е възможно да се дадат? Защото това неопределено бъдеще някак изглежда недостижимо?
И дали е възможно, поне междувременно, да се отворят провинциите по-високо ниво, както беше коментирано?
Дракус е повече от прав. Текущата ситуация е, меко казано, досадна и демотивираща...
Някои си имат ум, други нямат... и това е
                                                 Мечо Пух

Неактивен lo11o

• Категория 5
  • Публикации: 705
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 05, 2016, 06:00:17 pm »
 Не е добре, Дракус е 101% прав във въпросите си, как след като се иска да бием по-силни противници ние ще успеем да го направим ? При една лека сметка, нахвърляна на ум става ясно, че не е възможно да биеш с екипировка и наемници 5 категория , силни врагове 6-та категория. Ще кажете може, да ама не е нещо което ще реши проблемите ни. Да не говорим, че за да ги бием тия по-силни противници се надяваме да не се падне някой "посинял" , тогава битката приключва, губи се 10 енергия и се хвърлят 100-ина хиляди злато за ремонти и колби.
Трябва да се балансират нещата, да се направят така, че да е лесно и за новия играч , който иска да се хвърли в света на Имперски Герой 2.

Неактивен hinivik

• Категория 3
  • Публикации: 163
    • Профил
« Отговор #5 -: Април 05, 2016, 06:39:44 pm »
И аз да си кажа мнението макар, че ви е през оная работа за мнението на доста играчи. Когато почнах играта беше сравнително добра и забавна, и се минаваха нива задоволително, или за 12 месеца станах 60 ниво и успявах да правя някакъв занаят. Това като статистика е че за седмица се минаваше ниво със всички бонуси които се получаваха. В момента за да се мине ниво за месец си е направи лукс и то без никакво работене в занаята. Значи приблизително за да се започне сега играта и да се стигне 60 ниво ще отнеме минимум  4 години без да се развива занаята. Да ви кажа честно ако сега почна и преспективата е да стигна 60 ниво след 4 години ще се откажа. Това че си тествате минаването на приключенията от рестарта (и другите в зоните) със някакви измислени герои които са облечени целите в лилаво и в някакви измислени комплекти които в близките 5 години няма да се появят на картата на света няма да направи играта по интересна и масова.
Другото което мисля е че бъркате, че поставятe начинаещите играчи (тези които минават за първи път всички нива ) и тези които са рестартирали на едно и също ниво за опит.  Според мен когато рестартира герой означава че той има доста опит и има по добра визия за играта и ще мине нива два пъти по бързо а от тук опита който трябва да добие за да мине ниво ще трябва да бъде два пъти повече от този за начинаещия в съответното ниво или категория.

Неактивен Yolov

• Trusted Member
  • *
  • Публикации: 506
    • Профил
« Отговор #6 -: Април 05, 2016, 06:39:52 pm »
Проблемът на играта е, че не е интересна. Каквото и да си говорим повече няма смисъл. Нямате съдържание, а изисквате повече опит. Реално логиката трябва да ви е обратна много съдържание -> искане на повечко опит, но пак по-малко отколкото сега. Еми имате още малко време преди и малкото останали да се откажат и да ви загърбят проекта.

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
    • Профил
    • DDdaiku
« Отговор #7 -: Април 05, 2016, 06:50:56 pm »
Ние сме виновни, тези които рестартирахме. Набихме се на очи и постъпиха по този начин заради нас. Опитът за рестартирали играчи не трябва да е повече, ако сложността на играта остане същата.
ДД

Неактивен hinivik

• Категория 3
    • Профил
« Отговор #8 -: Април 05, 2016, 06:57:54 pm »
Това че рестартирахте не е проблема, това показва че сте дори играчи и имате поглед върху играта и визията и. Проблема е че не се създадоха за вас повече предизвикателства и по трудни приключения които да изпълните за да минавате нивата след рестарта. Според мен първото минаване трябва да е за начинаещи и за учащи се, а след всеки рестарт да е по трудно, по интересно и предизвикателно за да ви задържат вниманието и интереса.

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
    • Профил
    • DDdaiku
« Отговор #9 -: Април 05, 2016, 07:03:45 pm »
Това със сложността съм го предлагал още преди 18 месеца. Там, където искаха нашите съвети, ако помните. Други стари играчи бяха на същото мнение. От седем години насам, за пръв път ИГ ми е толкова безинтересна игра. Но понеже сме женени - чакам и търпя. Да видим докога :)
ДД

Неактивен Yolov

• Trusted Member
  • *
  • Публикации: 506
    • Профил
« Отговор #10 -: Април 05, 2016, 07:28:34 pm »
Неведнъж и аз съм го предлагал това със сложността. Ама уви... или няма кой да чуе, или няма кой да го направи - а може да е и комбинация от двете.

Факт е, че всички са недоволни от настоящата ситуация и с фиксове като добавихме иконка на това и преместихме онова еди къде си играта няма да се оправи. Иначе концепцията с рестарта преспокойно може да се обновява с всевъзможни бонуси, т.е. да се направи един неизчерпаем рестарт, които в никакъв случай не би навредил на играта. Например, Dabadas за да вдига толкова бързо нива е вложиш и финансов ресурс, от което не мисля че се оплаквате. При сегашната ситуация не би ми изглеждало логично да направи същото. Поле за размисъл имате като призивът е към Game Design-а основно. Бачкайте и мислете, второто е по-важно.

Неактивен lo11o

• Категория 5
  • Публикации: 705
    • Профил
« Отговор #11 -: Април 05, 2016, 07:28:55 pm »
И пак да пита, не сме ли ние важните в тази игра ? Играчите, ние имаме постоянно наблюдение над играта.. еле па аз, последните седмици вися по цял ден, за какво не зная. Няма лошо да е различна от предишната, ама нека е към добро. Нека има за какво да навивам приятели да започнат. Пък ако почне да си струва това време прекарано в нея, може и някой лев да вложа. Искам го , но да има за какво.
Относно сложността , на старата версия на играта си мислех за някакво приключение в последните нива *8-*9 на всяка категория, нещо което до 5-та стъпка да правим в *8 ниво и да довършваме по време на *9. При приключване на това приключение да можем да "прескочим" в следващата категория. Да ни даде даден предмет, примерно оръжие което да е от следващо ниво и да ни помогне да стартираме.
Абе идеи 1000 , ма глас в пустиня :(

Неактивен Sophie

• The Countess
  • Global Moderator
  • *
  • Публикации: 2810
  • Alis volat propiis
    • Профил
« Отговор #12 -: Април 05, 2016, 07:47:58 pm »
Ясно е едно, че промените направени с опита изпревариха други, които щяха да ги осмислят, в момента ако не се изпълни бързо(4-5 дни) играта със съдържание при това смислено все повече играчи ще губят интерес...
Отдавна не ми пука какво говорят хората.. нито знаят истината, нито ще им я кажа!

Неактивен hinivik

• Категория 3
    • Профил
« Отговор #13 -: Април 05, 2016, 07:59:38 pm »
ами погледнете си в гилдиите колко от играчите ви светят в червено, според мен в първите 10 гилдии от 5-10 играчи са в този цвят, а и отчетете тези дето официално заявиха и излезнаха от гилдиите и заявиха че спират да играят до някакви по добри промени