Проблема идва преди всичко от Нивото на майсторство, което нямаше ограничение във дигането му. Докато нивото на специализация беше ограничено на 10. Нивото на майсторство влияе пряко на пораженията на оръжията и от тук идва проблема в категория 6, защото в никоя друга категория, никой не е гонил някакво ниво на майсторство освен да стигне до зелени. Като в категория 5 стигаш зелени при ниво на майсторство 50 (поне при мен на толкова). Малко са героите/играчите които иман ниво на майсторство в категории до 5та над 80. Дори мисля че за отделните категория при играчите се движи така
Категория 2 – ниво на майсторство 20
Категория 3 – ниво на майсторство 30 (макс 40)
Категория 4 – ниво на майсторство 50 (макс 70)
Категория 5 – ниво на майсторство 60 (макс 80)
Цифрите в скобите са малко вероятни.
Както и казах проблема дойде в категория 6, където някой играчи бяха по съобразителни от другите, които бъхтаха във всички категории за да стигнат максималното ниво в категорията за к4, к5 и к6 зелени. Тези съобразителни играчи просто инвестираха времето и точките да изработват предмети само в Категория 6 и техните предмети бяха с ниво-две над другите, докато не се появиха протести и не беше спряна възможността да вдигаш „Ниво на майсторство“, с което се ощетиха по-голямата част от играчите и майсторите, защото на тях не им се даде възможност да стигнат първите. Донякъде с рестарта се позволява да се вдига Нивото на специализация от 10 на 20 (все още не съм го изпробвал) какъв му е ефекта, но Нивото на специализация влияеше на атрибутните точки и би трябвало от него да се получава макс ниво на атрибутни точки за дадената категория или след рестарта да ги увеличава и над това ниво.
Прекалено много писане до тук, та съобразителните играчи по мои изчисления преди да се спре вдигането на нивото на майсторство имаха приблизително ниво между 170-200, според слухове достигало до 230, моите изчисления показват че не е повече от 200 но преди да се направят промените в рецептите и да се спре вдигането на нивото, но все пак изчисления бяха направени на оръжия качени на героите, а майсторите си продължиха да работят.
Предложението ми е следното – за всяка категория да бъде сложено максимално ниво на майсторство, макар че според мен за к2, к3 и к4 това няма да има никакво значение, к5 е спорен въпроса макар че базовите нива са доста големи между к5 и к6 от 200-400 в пораженията при даден тип оръжие.
Като погледнеме горните цифрички предложението е следното
Категория 2 – ниво на майсторство макс 30
Категория 3 – ниво на майсторство макс 60
Категория 4 – ниво на майсторство макс 100
Категория 5 – ниво на майсторство макс 140
Категория 6 – ниво на майсторство макс 200 (или толкова колкото има майстора който е с най високо ниво)
Или всички категори да бъдат блокирани на Ниво на майсторство за Категория 6 200 (или 230).
В противен случай всички останали майстори са ощетени защото тяхното Ниво на майсторство е блокирано много по ниско – над 99% са под ниво 100 и са доста ощетени.
Рестарта да остане да влияе само върху Нивото на специализация и при всеки рестарт да се вдига с 10.