Не като трябва да изработвам 4-5 категория ще мога да дера кожи 4-5(аз това искам до мога да си копая проклетите ресурси които са ми нужни.. мен не ме бърка че кожите в 3-та са по евтини аз няма да ги купувам аз съм кожар ) А за това че всички останали са така нее вярно един миниор отива ископава си по 5-10 от рудата на опит без проблеми за ювелира пак нее голям проблем да изкопава камъни първа категория за кожар е голям проблем да одере каквото и да е в първа категория ако е по висок лв ... аз немога да разбера аз ли говоря глупости немога да го обясня като хората ли ? Ако искате може да си направиме експеримент аз ще хвана един миниор или ювелир и ще ми поставите за задача да изкопая 20 еди кво си за 2 дена (първа категория ) по същият начин вие трябва да ископаете с моя кожар 20 кожи(първа категория) за 2 дена --- ако аз успея с миниора и ювелира а вие не успеете с кожаря ми носите 1 каса бира. ? Ако след тоя експеримент не разберете че кожаря е много прецакан и по назад от всички останали (що се отнася до мисии за изработване.) ще се гръмна.
Много добре те разбирам, ама не мога да ти съчувствам. Първо, кожарят е страхотна спомагателна професия, защото добиваш ресурса в битка. Ако трябва да влизаме в подробности, става дума за следното:
1) Миньор - изработката на крайния ресурс (кюлче) е четирипасова, ако не купуваш нищо. Имаш формула 2 товара руда + 1 въглища = 1 кюлче. Средно ти трябват 2 хода за добив на рудите (за тези на скъпоценните метали са повече дори) и 1 за добив на въглищата. Ресурсът получаваш на четвърти пас, когато в оптималния (от гледна точка пестене на ходове) случай от 10 руди и 5 въглища ще получиш 5 кюлчета.
2) Дървар - изработката на крайния ресурс (обработена дървесина) е трипасов процес. На ход 1 и 2 сечеш дървата, а на третия получаваш от 10 сурови товара дървесина 5 товара обработена дървесина.
3) Ювелир - изработката крайния ресурс (шлифован камък) е двупасов процес за всички изкопани камъни категория 1 + за случайно паднали при копане сапфир и рубин. За необработени камъни, падащи от битка, процесът се превръща в еднопасов.
4) Кожар - изработката на крайния ресурс (обработена кожа, обработени кости) винаги е еднопасов процес. Добиването на ресурса се извършва в битка и губиш точка ход само при преработка.
Нещо повече. Кожарят има екстрата, че когато добива кожи в мисия от приключение, може да си избира битките и от кои бойни зони да ги добива. Добиването става моментално в битката и дори да става дума за жълта/червена зона, рискът да го надънят там е нищожно нисък спрямо този на ювелир, миньор и дървар, които трябва да преседят някакво време там и тогава са sitting ducks, дето се казва.
Генерален извод: Кожарят пести точки най-много ходове при развитие на вторична професия (спрямо всички останали) и поради това вдига най-бързо нива при равни други условия. Започнах играта с ювелир, след това развих още миньор и кожар. В момента кожарят ми върви най-напред от всички, а миньорът - последен. Това е следствие почти само и единствено от разликата в броя ходове, които се изразходват за добив и преработка на ресурси.
Препоръка: Със спестените от преработка точки ход, @Shivers намираш някое място с хубав дроп или битки, в които падат повече кинти, надънваш вразите и с печалбата от 5-20 битки си купуваш проклетите леки кожи и преставаш да мрънкаш.
Забележка: НЕ Е ВЯРНО, че се падат за изработка винаги предмети от категория 1. В момента кожарят ми е в четвърта. Като мисии за изработка са ми се падали предмети категории 1 и 2. На оръжейника му се падна в трета да си изработва предмети трета. На ювелирът - във втора искаше предмети първа и втора, а в трета - втора и трета.
Струва ми се, че хората правилно са обяснили, че изборът на рецепта, която да изработиш, е произволна по отношение на категорията. Нивата на рецептите, обаче, според мен са X4, X6 и не искат скъпоценен камък. Поне на мен никога не ми се е падало изработка на рецепта с камъка на категорията или дори с обикновените скъпоценни камъни (опал, ахат, топаз, смарагд, лунен камък).